מבנה בשטח כולל של כ- 10,000 מ"ר כולל מעבדות כימיות, ביולוגיות, חדרי מיקרוסקופים, מעבדות אופטיות, מעבדות לייזרים, מעבדת רובוטים ועוד.בניין עתיר מנדפים כימים ומקורות יניקה אחרים, המחייב תכנון יצירתי לטיפול חסכוני בכמויות האוויר הצח הגדולות שיש לספק למבנה.
מערכת מ"א מבוססת על מקררי מים בשיטת 4 pipe – full heat recovery המספקים מים קרים ומים חמים לצורך ייבוש וחימום האוויר הצח המסופק למבנה.
מקררי המים בעלי מחליפי חום להשבת חום שיורי מתהליך הדחיסה המנוצל לחימום האוויר וייבושו.
במבנה תוכננה מערכת "אגירת קרח" להסטת חלק מעומס החשמל הנחוץ ליצור הקירור למיזוג האוויר מיום ללילה, ובכך לחסוך בהוצאות האנרגיה החשמליות למ"א. במבנה מערכת נידוף של 32 מנדפים כימיים מבוססת על שסתומי "פניקס" ומפוחי יניקה.
הקמת מעבדות מחקר נקיות כולל תכנון מערך בינוי החדרים הנקיים, מיזוג האוויר , צנרת מעבדתית למערך אוורור התנורים והמנדפים.
מרכז פיתוח ומחקר בשטח של כ- 14,000 מ"ר ממוקם בקמפוס אוניברסיטת חיפה על הר הכרמל.
הרחבת משכן כנסת ישראל בירושלים, בשטח של כ – 40,000 מ"ר הכולל משרדים, חדרי מחשב, אולפני תקשורת, חניון תת קרקעי ועוד.
כפר המשתלמים בטכניון כולל 7 מבני מגורים לאכלוס בני משפחותיהם של משתלמים לתארים גבוהים בטכניון.
המבנים משתרעים על פני 5 קומות. כל מבנה כולל קומת מחסנים, חדר תקשורת ודירות מגורים בנות 2-4 חדרים כל אחד. סה"כ כ- 198 יחידות דיור. לכל יחידה תוכננה מערכת מיזוג אוויר עצמאית, ללא כל תלות במערכת מרכזית, נוחה לתפעול ולתחזוקה ומעודדת חיסכון בצריכת החשמל של המשתשמש.
המבנה בן 4 קומות המשתרע על שטח של כ – 6,000 מ"ר, אשר מרכז את יחידות הלימוד והתפעול של מגמת התקשורת במבנה אחד ומהווה מרכז לימודי תקשורת משולב ביחד עם תחנת רדיו ואולפן טלוויזיה.
בית מלון במרכז ברלין בשטח כולל של כ- 14,000 מ"ר, המבנה הינו מבנה לשימור (בית הדואר הישן של ברלין) אשר נדרש לסטנדרטי תכנון גבוהים ביותר.
מרכז מסחרי הכולל מתחם מסעדות, חנויות, בתי קולנוע וסניף של בית חולים "אסותא" הכולל מחלקת אישפוז וחדרי ניתוח שתוכנן גם הוא על ידינו.
תכנון תוספת מקרר מים מקורר אויר בעל מיסוב מגנטי למערך קירור התהליך של המיפעל, ויחידות טיפול באוויר לתהליך ניפוח יריעת הפלסטיק
תכנון מאגרי מים קרים לצורך הסטת עומס ייצור הקירור משעות השיא לשעות השפל. מאגר מים בנפח של כ- 10,000 מ"ק בבית חולים תל השומר. ווישי מגדל העמק- מאגר מים קרים של כ- 5,000 מ"ק, ווישי דימונה - מאגר מים קרים של כ- 6,000 מ"ק. מת"מ חיפה - מאגר מים קרים של כ- 6,000 מ"ק.
תכנון ביצוע עם חברת "ברן" של מערכת מ"א ואוורור למיפעל בשטח 30,000 מ"ר
.
מבנה מגורים בן 12 קומות משמש כדיור מוגן
מיזוג האוויר בבניין מבוסס על מקררי מים לקירור בלבד וגופי חימום חשמליים לחימום ביחידות הטיפול באוויר וביחידות מפוח נחשון ומיני מרכזי.
מערכת מיזוג לכלל הבניין כוללת מערך של 2 מקררי מים, משאבות, יחידות טיפול אויר באוויר צח ומפוחי אוורור שירותים. יחידות מפוח נחשון בחדרים סיעודיים ויחידות טיפול באוויר בשטחים הציבוריים ומיני מרכזי בדירות המגורים. בעונת החורף תהיה אפשרות לקרר במידת הצורך, את האודיטוריום, את חדר האוכל והשטחים הציבוריים.
בחלל הבריכה מתוכנן חימום עם סוללת מים חמים שמתקבלת מדוד הסקה חשמלי.
מי הבריכה יחוממו בעזרת מחליף חום הניזון מדוד חשמלי בשעות הלילה, במשך 20 שעות.
שירותים ומטבחונים יאווררו אל הגג. אוויר הצח מטופל יסופק לכל חדר וחדר בעזרת מערכת תעלות ומפזרים.
מנהרות לרכבת באורך 4625 מ'. העבודות ההנדסיות כללו: • תכנון מערכות אוורור במנהרות, מיזוג אוויר ואוורור בחדרים הטכניים ובמרכז אנרגיה. • בניית מודל והרצות CFD – ההרצות מתארות את עבודת ההדמיה הדינמית של שריפות במנהרות. לצורך ביצוע הסימולציה נבנה מודל תלת מימדי עם כל השיפועים, הקשתות והאלמנטים המותקנים בתוך המנהרות, שלטים ומפוחים מעברי מילוט וכו.
פרוייקט המורכב 5 מנהרות ומבנה שליטה ובקרה. - מנהרה 1 - שתי מנהרות מקבילות באורך של כ- 3,350 מטר. 14. - מנהרה 2 - שתי מנהרות מקבילות באורך של כ- 1,225 מטר. - מנהרה 3 - שתי מנהרות מקבילות באורך של כ- 11,600 מטר. - מנהרה 3A - שתי מנהרות מקבילות באורך של כ- 820 מטר. - מנהרה 4 - מנהרה אחודה עם זוג מסילות באורך של כ- 1,500 מטר, 5 מנהרות מילוט לאורך המנהרה. היקף העבודה ההנדסית: תכנון מערכות אוורור במנהרות תוך כדי ביצוע. בניית מודל והרצות CFD - ההרצות מתארות הדמיה דינמית של שריפה במנהרות ופינוי עשן. בניית מודל והרצות מילוט בעזרת תוכנת EXODUS ההדמיה מתארת זמן מילוט של השורדים מהמנהרה.
תכנון אוורור מערכות אוורור ומיזוג במנהרות כביש 6. אורך המנהרות: יקנעם כ- 2500 מ', רכסים כ- 480 מ', איבטין כ- 1640 מ'. תכנון מערכות אוורור במנהרות כביש 6 לרבות מיזוג אוויר ואוורור בחדרים הטכניים ובמרכז אנרגיה. העבודות כללו בניית מודל והרצות CFD – ההרצה מתארת את עבודת הדמיה דינמית של שריפות במנהרות. לצורך ביצוע הסימולציה נבנה מודל תלת מימדי עם כל השיפועים, הקשתות והאלמנטים המותקנים בתוך המנהרות, שלטים ומפוחים מעברי מילוט וכו.
מנהרת רכבת 531 רעננה דרום באורך של 2 ק"מ ותחנת רכבת. העבודה ההנדסית • תכנון ופיקוח עליון של מערכות אוורור במנהרות ובתחנה, מיזוג אוויר ואוורור בחדרים הטכניים. • בניית מודל והרצות CFD – ההרצות מתארות את עבודת ההדמיה הדינמית של שריפות במנהרות. לצורך ביצוע הסימולציה נבנה מודל תלת מימדי עם כל השיפועים, הקשתות והאלמנטים המותקנים בתוך המנהרות, שלטים ומפוחים מעברי מילוט וכו."
תכנון אוורור מנהרות באורך של כ- 750 מטר שבכל מנהרה 3 נתיבים. העבודה ההנדסית כללה תכנון מערכות אוורור במנהרות, מיזוג אוויר ואוורור בחדרים הטכניים ובמרכז אנרגיה. בניית מודל והרצות CFD – ההרצות מתארות את עבודת ההדמיה הדינמית של שריפות במנהרות. לצורך ביצוע הסימולציה נבנה מודל תלת מימדי עם כל השיפועים, הקשתות והאלמנטים המותקנים בתוך המנהרות, שלטים ומפוחים מעברי מילוט וכו.
תכנון ראשוני של הקו האדום, הקו המרכזי והראשון שייצא לפועל כחלק מהמערכת להסעת המונים במטרופולין תל אביב, ויעבור, חלקו בדרך עילית כרכבת קלה וחלקו בדרך תחתית, בין הערים בת ים, תל אביב-יפו, רמת גן, בני ברק ופתח תקווה. אורכו של הקו הוא כ-23 קילומטר, מתוכם 11 קילומטר במנהרה ו-12 קילומטר עיליים והוא יתפרס על 5 ערים וב-33 תחנות, מתוכן 10 תת-קרקעיות. משנת 2003 יועצי בקרה של חברת נת"ע בכל הקשור לתכנון מערכות מיזוג אוויר, אוורור ו- CFD. |
(LEED COMMERCIAL INTERIORS) שיפוץ משרדי מטה בישראל שמה דגש על עיצוב פנים היוצר סביבת עבודה נעימה ופוריה והינו הפרוייקט השלישי בעולם של התאגיד הרב-לאומי שהוסמך לתקן LEED . תכנון החללים הפתוחים מאפשר הארה טבעית בכל עמדת עבודה ומתאפשרת בהם שליטה מקומית על עוצמת מיזוג האוויר. משולב במערכות התאורה והמיזוג גלאי נוכחות לכיבוי אוטומטי ונבחר ציוד חשמלי בעל דירוג אנרגטי גבוה, כגון מחשבים, מסכים ומקררים. "
(LEED CORE&SHELL) אקו-טאוור של האחים עזורי הוא מגדל המשרדים הירוק הראשון בארץ בעל תו תקן LEED מסוג בניין גרעין ומעטפת. כלומר, יוצר תשתית 'ירוקה' המאפשרת ומעודדת את הדיירים לבנות את החללים שלהם באופן ידידותי לסביבה גם כן. ובהמשך לחזון של האחים עזורי להקים קהילת עסקים ירוקה, גם החברות שאכלסו את הבניין, כולל מרצדס וג'ון ברייס החליטו להסמיך את משרדיהם לפי התקן המשלים LEED-Commercial Interiors."
(LEED COMMERCIAL INTERIORS) שיפוץ משרדי מטה בישראל שמה דגש על עיצוב פנים היוצר סביבת עבודה נעימה ופוריה והינו הפרוייקט השלישי בעולם של התאגיד הרב-לאומי שהוסמך לתקן LEED . תכנון החללים הפתוחים מאפשר הארה טבעית בכל עמדת עבודה ומתאפשרת בהם שליטה מקומית על עוצמת מיזוג האוויר. משולב במערכות התאורה והמיזוג גלאי נוכחות לכיבוי אוטומטי ונבחר ציוד חשמלי בעל דירוג אנרגטי גבוה, כגון מחשבים, מסכים ומקררים. "
(LEED NEW CONSTRUCTION) פרוייקט ה-LEED הראשון של האוניברסיטה העברית נבנה בקמפוס הר הצופים. הפרוייקט היווה חלק מהפעולות שהובילו להכרת הקמפוס כ'קמפוס ירוק' על ידי המשרד לאיכות הסביבה. במערכת המיזוג משולבת מערכת economizer. המערכת בוררת בזמן אמת בין קירור האוויר החוזר לבין קירור האויר החיצוני בהתאם לתנאי הלחות והטמפרטורה על מנת להביא למקסימום חיסכון בצריכת אנרגיה. "
"בדיקה כי אמצעי בטיחות האש באטריום פירמידה ומבואת כניסה של קניון אלונים מאפשרים ליצר תנאי הישרדות באזורים אלו למשך זמן סביר המאפשר מילוט המבקרים בקניון. לצורך כך בוצעה סימולציית CFD (Computational Fluid Dynamics).
"בחינת התנהגות הרוח בפרויקט בית מפא""י בתוכנת CFD של חברת FLUENT הבחינה נעשתה על בסיס נתוני רוח שנמדדו ב""ככר ספרא"" בגובה של כ-18 מטר מעל מפלס הרחוב. "